mandag 5. januar 2009

Hjemme igjen...

Ja, nå er vi hjemme igjen. Skolen begynner i dag (heldigvis ikke før 9.45!), så det ble en litt roligere morgen enn når vi begynner klokken 8... :) I dag er det forresten Tessys 1-årsdag: GRATULERER MED DAGEN, TESSY! Vi har kjøpt presang til henne, så vi må prøve å få levert den en eller annen gang i løpet av dagen...

Men vi kom hjem i går i 8-tiden, etter omtrent 6 timer i bil som det ofte tar å kjøre fra Hovden til Stavanger (med noen luftepauser av både oss selv og Dixie) på vinterstid, når "snarveien" på 3 timer over Suleskard er stengt for reinsyrbeiting og masse snø... Vi startet fra Hovden litt over klokken 2, men før det tok mor og jeg med oss Dixie på en liten langrennstur! Det ble ikke tid til en lang tur, men vi hadde bare så lyst til å prøve det. Vi fant noen spor der folk hadde gått før, for løypa ved hytta var ikke preparert. Dixie sprang rundt omkring, av og til dro hun oss faktisk litt også, men for det meste sprang hun både framover, bakover og ut til sidene i den høye snøen... Det så ut som om hun hadde det veldig kjekt! Neste gang vi reiser til Hovden, sikkert i vinterferien, skal vi gå i en preparert løype, kanskje har de til og med preparert løypene rundt hyttefeltet vårt!?Dagen før, altså på lørdag, var hele familien ved skitrekket. Sebastian, far og jeg rant slalom mens mor passet Dixie ved bunnen av bakkene der alle trekkene ender opp. Egentlig var planen at mor og far skulle bytte på å passe Dixie halvveis, men tiden gikk så fort at det ikke ble noe av... :) Da vi kom tilbake til hytta var Dixie veldig utslitt, selv om hun ikke hadde gått så veldig langt - det var nok så mange nye opplevelser ved trekket! Mor og jeg tok henne en liten tur om kvelden, og da utforsket vi områdene der langrennsløypa pleier å gå for å se om vi kunne finne noen spor å gå neste morgen, og det gjorde vi jo som jeg nettopp skrev om...


Vi tok ganske mange bilder på Hovden, både i og rundt hytta, på langrennsturen, ved trekket og på vei til Hovden, men vi har ikke hatt tid til å legge dem inn på dataen etter at vi kom hjem - skal prøve å få gjort det i dag... :)

Tror ikke mandagstreningene har begynt igjen ennå, så vi får prøve å trene litt her hjemme i stedet for, dessuten er det veldig kaldt her også i dag - ca. 7 minusgrader! Det er veldig kaldt til å være i Stavanger, men ingenting i forhold til Hovden i ca. -15! :)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint at det så ut som om Dixie liket å være med på langrennsski. Det kommer du sikkert til å få det mye moro med hvis hun lærer å trekke litt også:o)

Det er så kaldt ved sjøen når det er kuldegrader. Havet gjør lufta ekstra rå, og vi merker det godt på Tjøme. I dag hadde vi minus 12, og det er KALDT!

Anonym sa...

Det skjedde mye nytt og spennende for Dixie :o) Blir sliten av slikt.

Jammen har dere lang veg til hytta!Sikkert godt å komme heim til hverdagen igjen også. Ho gleder seg sikkert til treningen med de andre.

Vet du om det kom mange på lappe-treffet i helga?

Dixie sa...

Hvor er det dere bor, Gry? Det hørtes veldig kaldt ut der også! :) Håper vi får Dixie til å trekke litt etter hvert, det hadde nok vært kjekt!

Vegen til hytta er ganske lang om vinteren, men vi har i mange år leid hytte på Hovden i påskeferien sammen med en annen familie, så da vi skulle kjøpe en ny hytte for rundt 3 år siden, måtte det nesten bli her... Vi har en liten hytte ved Flekkefjord også, og det tar bare 2 timer... :)

Vi har ikke snakket med noen som var med på treffet enda, så vi vet ikke hvor mange som kom, men vi får nok greie på det etter hvert... :)

Gry og Millis blogg sa...

Hei Tina. Vi bor på Tjøme, en øy ikke så langt på utsiden av Tønsberg. Du har sikkert hørt om den, det er veldig, veldig, veldig mange som er her om sommeren.....

Det er koselig å være på steder man har et forhold til Tina, så jeg skjønner godt at dere kjøpte hytte på Hovden, men det ER langt å kjøre.

Dixie sa...

Åja, jeg har kanskje hørt om den, men er ikke helt sikker... :) Det er nok kaldt der, ja, siden det er en øy!

Det er langt til Hovden fra Stavanger om vinteren, ja. Men i ferier har vi ofte kjørt rundt omkring i hele europa, så vi er vant til å kjøre... Men 6 timer hver vei for 4 dager ER lenge... :)

Gry og Millis blogg sa...

Men så ER det så koselig også da, å være på hytta. Ola og jeg kjører masse bil, vi bruker nesten 5 timer til hytta. Hvis vi tar veien opp og ned som litt av turen, så er jo det koselig også:o)

Anonym sa...

Dere er heldig som har hytte i det hele tatt, det er superkoselig. Jeg storkoser meg på hyttetur, det er deilig å nyte stillheten og ha det litt primitivt :)
Selv om jeg nå har fancy kjøkken, hi hi, så liker jeg det også enkelt.. :) En sommer jeg jobbet på geitebruk bodde vi på ei seter med en bitteliten hytte uten strøm og vann. Da finner jeg roen :)

Dixie sa...

Ja, det er veldig koselig å være på hytta! :) 5 timer er jo kjempelenge det også!

Så bilde av det nye kjøkkenet i bloggen din, Marte! Det var fint, det... :)

Caroline sa...

Kan tenke meg at det var kjekt med langrennstur ;) De elsker jo snøen! :D Det er så hærlig å se på dem når de koser seg :)
Her er det -15 idag, igår var det .17..kaldt :S :P

Anonym sa...

Så fine bilder! Du burde hviske Dixie litt i øret at det er mye morsommere (for deg) hvis hun går foran og trekker;o)

Det så ut som et deilig sted å være. Skjønner godt at dere koser dere der!

Anonym sa...

Så fine bilder det var kommi her også!

Jeg fester flexie-line i ett belte rundt livet når jeg går på ski med Nalle, han har en lei tendens til å luske bak han også. Fordelen med flexien da, er at den surrer seg inn, så jeg slipper å snuble i båndet. Kanskje det er noe du kunne prøve?

Dixie sa...

Hmm... det hørtes smart ut! :) Dixie går ALLTID rundt trær og setter seg fast over alt, så det hadde nok vært veldig lurt... :)