tirsdag 23. juni 2009

Tur i Møllebukta…

På lørdag hadde mor og jeg lyst til å ta med Dixie på tur et sted vi ikke hadde vært med henne før. Vi fant derfor frem en bok om turområder i Stavanger og bladde opp på en tilfeldig side. Da havnet vi visst i kapitlet om øyer, og vi hadde ikke tid til å ta båt og finne fram til et sånt sted akkurat da, så vi bladde til et nytt tilfeldig sted i boka…

Denne gang landet vi på Møllebukta, og etter å tenkt oss om en liten stund, fant vi ut at det jo egentlig var et fint sted å dra til… Så vi satte oss i bilen og kjørte avgårde. Det var visst få folk her på en lørdag formiddag, så det var ingen problem å finne parkering, og vi slapp å møte for mange mennesker, joggere, syklister og ikke minst hunder på turen… (Dixie nekter fortsatt å gå forbi andre hunder uten å hilse på dem, men noen ganger går det bedre nå enn det gjorde før – heldigvis…)

Sverd i stein...Sverd i fjell

Vi begynte med å gå forbi Sverd i fjell, tre over 9 meter høye steinsverd som er satt nedi fjellet til minne om Slaget i Hafrsfjord i 872 (da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike). Vi var ikke så nær dem at Dixie brydde seg, men da vi etter en liten stund “møtte” en ny statue, var hun litt mer forsiktig. Men hun ble med oss bort til den, og da var alt greit! Hun brydde seg ikke om den på tilbaketuren! :)

Skummel statueDen skumle statuen

Vi gikk på en sti langs vannet. Planen var å følge en rute vi fant i den boka vi leste i om morgenen, men det endte med at vi bare fulgte stien, til vi kom til en skytebane der vi aldri forstod helt når det var lov å gå videre og ikke… :P Dermed bestemte vi oss bare for å snu her, og starte på hjemturen igjen.

På stein

På vei bort møtte vi også en cavalier king charles spaniel og eieren hans. Denne hunden var større enn de fleste andre av samme rase, visstnok fordi oppdretterne nå vil ha dem mindre og med mer pels til utstillinger… Mannen var veldig kjent i området, og gikk tur der omtrent hver dag, så da han sa at vi kunne slippe dem fri en stund, slik at de kunne få leke litt i en hage til noen som aldri var der, gikk vi med på det… :)

Dixie og CaviDixie og hennes nye venn i en fremmed hage… ;)

 

De to hundene koste seg veeeldig, selv om cavalieren var 7-8 år (tror jeg det var). De sprang og lekte, badet i havet og drakk litt i en bekk, men til slutt ble vi nødt til å fortsette på turen vår og mannen skulle hjemover igjen.

Det var egentlig mye finere her enn vi hadde kommet på - med sjøen og stien, og mange koselige små hus og brygger! Så det var nok ikke siste gang vi var her! :D

Flere bilder…

VikingskipDet må ha vært vikinger også i Møllebukta på lørdag…

Dixie1Dixie har funnet en liten strand! :)

 Dixie2Det er mye kjekkere å gå i gresset enn på stien!

Dixie og CavvaHva cavalier king charles spanielen het, fikk jeg aldri med meg,
men Dixie likte den i hvert fall! :D

Dixie og King CharlesDen ble med og vasset til og med… :)

På brygga med CavEn tur på brygga måtte de også ha seg!

Godbit!Når noen kaster godbiter opp i lufta, er det veeeldig viktig å få fanget dem!

I vannet...Dixie vasser ofte til magen, men sjelden lenger… :P

UtsiktUtsikt fra en stein… :)

VassingLitt vassing er alt som skal til for å bli nedkjølt… :)

Ha en fin tirsdag! :D

15 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Der var det virkelig idyllisk. Ser jo Dixie koser seg.

Morsomme bilder du har tatt. I sær der hun skal fange ballen.

Ville sa...

Så koselig tur dere hadde i Møllebukta.
Mange fine bilder av Dixie-jenta, vi snakkes i morgen.
Skal prøve å få Leila med, hun synes det høres sååå gøy ut. Hun er jo tidligere sprangrytterske, så hun har lyst å se Ville og Dixie på banen:o)

Nøve sa...

Det var lurt å bruke boka på den måten! Det ser ut til å være mange fine steder å gå tur hos dere, moro når man kan variere litt.
Fine bilder :o)))

Dixie sa...

Ja, det var kjekt å prøve et nytt sted! Og Dixie koste seg som alltid når vi er ute på tur! :)

Det blir kjekt med agility igjen i morgen! Var det mange på treningen forrige onsdag? :D

Agility er jo litt av det samme som sprangridning. Kjempekjekt hvis hun blir med! :)

Gry og Millis blogg sa...

FOR ET FLOTT STED!! Dit har jeg lyst til å dra! Kjempefint med sverd og gamle damer som statuer.

Flotte bilder Tina, du er flink!!

Ha en fin st. Hans:o)

Luna sa...

Det var et flott sted ja! Ser at Dixie virkelig har storkosa seg :) Kjekt å gå litt nye steder av og til :)

Gry Viola og Roxie sa...

Så koselig det så ut til å være i Møllebukta!! Mange fine steder i Stavanger! Til den byen vil jeg en dag!!
Ha en fin sant hans feiring!!

Dixie sa...

Håper dere fikk en fin St. Hans, dere også! :) Og hvis noen kommer til Stavanger for å gå tur en gang, så må dere si ifra! :D

Hanne: Dixie har røyta MASSE! Så nå er hun kjempeliten og "tynn"... ;). Når folk ser henne og Ville sammen, tror de nesten ikke på det når vi sier at det er samme rase... :P

Dixie sa...

Håper dere fikk en fin St. Hans, dere også! :) Og hvis noen kommer til Stavanger for å gå tur en gang, så må dere si ifra! :D

Hanne: Dixie har røyta MASSE! Så nå er hun kjempeliten og "tynn"... ;). Når folk ser henne og Ville sammen, tror de nesten ikke på det når vi sier at det er samme rase... :P

Ville sa...

Tina det var Gibson, oss og noen få andre.
Jeg tror Leila kommer, har avtalt å ringe henne kl ti imorgen tidlig.

Så tar vi en oppvarmingsrunde rundt Vannassen først.

Vi kan jo ta oppvarmingen isammen dersom du har lyst?:o)

Håper der ikke er for varmt i morgen, har forstått at vi må være litt forsiktige med trening i varmen.

Dixie sa...

Jeg kommer gående med Dixie, og det tar omtrent 20-30 minutter å gå til agilitybanen. Så da blir det kanskje litt mye med en runde rundt Vannassen også før trening... Spesielt siden de melder så varmt vær!

Håper det ikke blir SÅÅÅ veldig varmt! I så fall får vi bare huske å gi dem masse vann, så går det nok greit! :)

Så kjekt at Leila også ville bli med! :D

Ville sa...

Enig, Tina jeg ombestemte meg i siste liten, puhh den varmen.

Synes vi hadde det koselig i dag, selv om det ble en kort treningsøkt. Så tror jeg det var mer en nok for hundene i den varmen, viktig at det har lyst til å trene igjen.

Håper at turen hjem for Dixie ikke ble så veldig varm.

Jeg håper at vi får Leila med en annen gang også, når der ikke er sååå varmt, så får hun se Ville og Dixie i skikkelig action;o)

Dixie sa...

Det gikk bedre å trene i varmen enn jeg hadde trodd, egentlig... :) Det var nok greit at det ikke ble så lenge! De må jo ikke synes det er kjedelig!

På veien hjem la Dixie seg ned og nektet å gå videre flere ganger, så hun var nok litt varm og utslitt. Men jeg lokket henne med litt pølsebiter, også fikk hun kjøle seg ned i Vannassen, så vi kom oss hjem til slutt! ;)

Det er helt sikkert kjekkere å se på en gang det ikke er så varmt, ja! Selv om Dixie aldri er så veldig rask, gikk det jo ENDA tregere i dag... :P

Ville sa...

Det er vel ikke alltid farten det kommer an på Tina. Jeg synes dere er flinke begge 2, Dixie følger deg jo hele banen, tror det er viktig nå for oss 4 å bli trygg på oss selv å det vi gjør på agility banen.
Få et godt sammarbeid du med Dixie og jeg med Ville.
Vi er jo veeeldig ferske i dette;o)

Husker du hva hun unge treneren sa Tina???
Hun har 2 hunder en som er treg og en rask. Det som hu gjør er jo å varme dem opp på forskjelige måter. Jeg tror vi lærer hvordan vi best mulig kan håndtere dem på banen etter hvert jeg Tina.:o)

Dixie sa...

Ja, vi finner nok ut av hvordan vi best trener våre egne hunder etter hvert, må bare få litt hjelp til å komme i gang først! :)

Det å varme hundene opp på forskjellige måter, og erte den trege hunden til å bli ivrig, og roe ned den raske, er nok kjempelurt! Men det er ikke alltid så lett å komme på det...

Nå reiser vi til England på onsdag, så da kommer ikke vi på trening de neste to gangene. Skulle hun som låser opp ta ferie etter dette?