onsdag 3. juni 2009

Pinsen på Hovden

Lørdag ettermiddag kom vi som allerede nevnt fram til Hovden, etter å ha vært en tur innom utstillingen i Haugesund for å lære litt om utstilling og for å møte Eva Kivijärvi og hundene hennes.

Käimo og  Mohkki

Her er Ida med Käimo og Eva med Mohkki… :)
 

Da vi var framme tok Dixie og jeg først en liten tur langs elva og litt i skogen, og ikke lenge etter ble også mor med på en litt lenger tur på omtrent samme sted. Dixie har det veldig kjekt når hun får springe i skogen, hun hopper fra stein til stein, vasser litt innimellom og snuser MASSE… Sånne turer må jo være god mentaltrening for henne også, for ofte stopper hun helt opp og tenker, før hun til slutt finner den beste veien å komme seg forbi et hull, en stein, et vann eller noe helt annet.

På fjellet

Dixie har det såååå kjekt i skogen på Hovden!

Om kvelden var det varmere ute enn inne i hytta, så vi grillet og koste oss ute på terrassen en stund før vi satte oss inn i stua. Dixie lå lenge i døråpningen til terrassen. Her var hun nesten ute, samtidig som hun slapp å ligge i sola, så det var en helt perfekt plass for henne! Dessuten hadde hun jo god oversikt både over hytta og over terrassen! :)

Dixie sover

 Her er den perfekte plassen!

Dagen etter startet med en ny liten tur i skogen rundt hytta, før frokost! Det ble den samme runden som den første turen vi gikk med en gang vi kom fram. Det var så kjekt å se disse områdene igjen uten snø! Det var lenge siden, det! :)

Hytta

 Her er litt av området vi pleier å gå tur i rundt hytta…

Uansett, etter frokost holdt vi oss rundt hytta noen timer, før mor, jeg og Dixie gikk avgårde igjen. Denne gangen hadde vi planlagt å gå til elva der den er full av vann, og spruter og brummer. Det gjør den nemlig ikke ved hytta vår, for den er demmet opp… Vi gikk etter den brummende lyden, og til slutt fant vi den! Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av akkurat dette, men vi går nok hit snart igjen, så da skal jeg prøve å huske det! ;) På tilbaketuren fulgte vi elva forbi et ganske stort vann som Dixie syntes det var veldig gøy å vasse i, gjennom skogen og ned bakken til hytta igjen! Det var en kjempefin tur! :)

I myra

Dixie likte seg godt her hvor det var både gress og vann på én gang!

Dagen etter skulle vi hjem igjen, men siden veien over Suleskard endelig har åpnet for sommeren, tar det bare tre timer å kjøre. Derfor fikk vi tatt oss en god skogstur denne dagen også. Vi gikk over hovedveien og fulgte elva nedover. Det er ikke mye vann her heller, men mange steiner, både bittesmå og noen nesten så store som fjell! :) Her hadde vi faktisk aldri gått før! Så det var kjekt å se dette området også!

I elva

Vanskelig å balansere på de bittesmå steinene…

I firetida var vi ferdige å pakke og rydde, så vi satte oss i bilen og startet på hjemturen. Etter en liten stund så vi en bil som kom helt ut i kanten av veien, så sand og støv sprutet opp i lufta. Heldigvis så det ut til at den kom seg fint tilbake på veien igjen, men det stemte visst ikke. På veien svingte den fram og tilbake, før den til slutt havnet utenfor kanten av veien, og stoppet litt nede i en skråning.

Bilen utfor veien

De to som satt i bilen kom seg ut, og både vi og bilene foran og bak oss stoppet for å sjekke at alt hadde gått bra, og det hadde det heldigvis! Sjåføren hadde visst sovnet, og hun som satt i setet ved siden av sov allerede, men de hadde visst klart å få ned farten en del på bilen før de kjørte utfor, og dette var grunnen til at alt gikk så fint som det gjorde! Men skummelt var det…

Da vi var sikre på at ingen var skadet, og at de to som satt i bilen kunne ringe etter hjelp for å få opp bilen igjen, kjørte vi videre på veien hjemover, og var trygt framme rundt klokka åtte… :)

(Flere bilder kommer snart…:)

10 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Ser at dere har hatt en fin Pinse!
Var det over suleskar den bilen kjørte utfor? Der er det veldig smalt synes jeg og veldig dumt å sovne med ratte! Godt at det gikk bra!!
Ha en fin uke videre!!

Dixie sa...

Nei det var en stund før Suleskar, kanskje et kvarter etter at vi kjørte fra Hovden, eller enda mindre... Men over Suleskard er det smale veier, ja! :) Ha en fin uke dere også! :)

Monica sa...

ser ut som dere har hatt ein fin pinse :) var dåken på treffet hos Eva på kvelden? var meiniga me og skulle vert der, men så skulle me jo på Valen-show akkurat den dagen. Så det var jo dumt :( hadde vert kjekt å treftes ;)

Gry og Millis blogg sa...

Så koselig det ser ut på Hovden, også så fine bilder av Dixie!!! Ikke rart at dere har det fint på hytta! Så deilig at "snarveien" har åpnet, dere må jo spare utrolig mye tid på det?!

Åh, nå fikk jeg lyst til å dra på hytta igjen.....:o)

Dixie sa...

Vi var ikke på treffet om kvelden. Da hadde vi kjørt videre til Hovden! Kanskje vi møtes på et annet slikt treff!? Det hadde vært kjekt! :)

Vinterveien tar vanligvis 5-6 timer, alt etter hvor lang ferjekøen er, mens det om sommeren bare tar 3 timer og det er ingen ferje, så vi sparer mye tid på det, ja! :)

Nøve sa...

Fint å se fra Hovden på sommerstid for oss også :o) Det blir nesten ikke til å kjenne seg igjen, når snøen er borte. Skiheiser f.eks, det er ett tragisk syn om sommer'n...

Dixie sa...

Ja, det er heeelt annerledes om sommeren i forhold til om vinteren! Rundt skitrekket var det bare masse sorpe og jord, så det så ikke akkurat like kjekt ut nå som det gjør når det er snø der... ;) Men om sommeren går faktisk stolheisen, så den har vi tatt noen ganger og gått ned igjen! :)

Marianne sa...

Det er jo nydeligt på hovden på sommeren....mange fine plsser å gå tur å..og de har dere tydeligvis funnet for lengst...Mange flotte bilder Tina..og så så bra at du rakk fotokonkurransen!...ny rekord i bilder denne gangen hele 33 stk!

Nina og Bonnie sa...

Fint på Hovden uten snø også. Der var det nok ei Dixie-jente som koset seg tenker jeg.

Masse fine bilder igjen, Tina.

Kjekt det ikke er lenger vei nå, da kan dere jo dra dit oftere.

Dixie sa...

Marianne: Det var så vidt vi rakk fotokonkurransen denne gangen, ja! Rundt halv tolv om kvelden, tre dager for sent... ;) Men det ble jo maaange bilder til sammen, da! Kjekt med ny rekord!

Nina: Ja, Dixie koser seg veeeldig når hun får springe med langline i skogen og langs elva! Det blir jo omtrent det samme som om hun er fri, bortsett fra at vi har litt mer kontroll på henne, da... ;)

Vi reiser vanligvis en del oftere om sommeren når det er kort vei enn om vinteren, spesielt i helger, når vi kan kjøre hjem ganske sent om ettermiddagen, så får vi med oss ca. hele den dagen også! :)